Nemokamas pristatymas nuo 129 €
Nemokamas pristatymas nuo 129 €
Grąžinimas iki 30 dienų
Grąžinimas iki 30 dienų
Virš 17.000 prekių
Virš 17.000 prekių

Teniso raketė Tecnifibre T-Fit 290 Power Max

160,00 €

Rekomenduojama mažmeninė kaina

147,90 € Sutaupote 8 %
Svoris (g): 290
Lanko dydis (cm2): 645
Balansas (mm): 320
Stygų tinklas: 16/19
Gamintojo kodas: 14FIT290M
Pirkite ir taupykite su
Lojalumo Programa
Ši prekė pristatoma nemokamai
Užsakymą išsiųsime per 48h
147,90 € Tecnifibre T-Fit 290 Power Max
    ST76217.1
"Tecnifibre T-Fit 290 Power Max 2022 Pristatome "Tecnifibre T-Fit 290 Power Max 2022" -...daugiau

"Tecnifibre T-Fit 290 Power Max 2022

Pristatome "Tecnifibre T-Fit 290 Power Max 2022" - geriausią teniso raketę vidutinio lygio žaidėjams, siekiantiems galios, tikslumo ir kontrolės. Šios raketės specializacija - dinamiškas požiūris į žaidimą, o jos 645 cm² lankas ir 290 g svoris užtikrina didelį "sweet spot" lauką, kad smūgis būtų tikslesnis.

"Speed Flex" technologija

Tecnifibre T-Fit 290 Power Max 2022 raketėje integruota pažangiausia SPEED FLEX technologija, sukurta atsižvelgiant į šiuolaikinio teniso reikalavimus. Ši technologija užtikrina dinamiškesnius smūgius ir puikią kontrolę, perkeliant jūsų žaidimą į kitą lygį.

Serijos numeris: ST76217.1
Gamintojo prekės kodas: 14FIT290M
Svoris (g): 290 ? daugiau
Lanko dydis (cm2): 645 ? daugiau
Balansas (mm): 320 ? daugiau
Stygų tinklas: 16/19 ? daugiau
Ilgis (cm): 68,5 ? daugiau
Rekomenduojama stygų tempimo jėga (kg): 23-25 ? daugiau
Sudėtis: grafitas
Pagrindinė spalva: įvairių spalvų
Stygos: taip
Dėklas: ne
Technologijos:
Synergy Link
SpeedFlex
Velocity Shaft Design
EZ Lock+
KAIP IŠSIRINKTI TENISO RAKETĘ Kokia rakete geriausiai žaisti tenisą? Kiekvienas...daugiau
Kaip išsirinkti teniso raketę

KAIP IŠSIRINKTI TENISO RAKETĘ

Kokia rakete geriausiai žaisti tenisą? Kiekvienas pradedantysis tenisininkas kelia sau šį klausimą. Dažniausiai teniso raketės įsigyjamos nedažnai – kas keletą (kartais kas keliolika) metų. Per tą laiką gerokai pasikeičia teniso rakečių gamybos technologijos. Daugybė raketės parametrų turi įtakos žaidimo malonumui ir pažangai. Pagrindiniai parametrai nurodomi ant jos rėmo (skirtingose vietose – priklauso nuo gamintojo), tačiau jie dažnai būna neišsamūs ir sunkiai suprantami, ypač pradedantiesiems žaidėjams. Siekdami palengvinti tinkamą raketos pasirinkimą ir jos parametrų supratimą, žemiau pateikiame pagrindines savybes, į kurias būtina atkreipti dėmesį perkant teniso raketę, kad ji tiksliausiai atitiktų žaidėjo gebėjimus ir poreikius.

 Lanko dydis ir forma

Teniso raketės yra skirtingų formų ir dydžių. Kalbant apie lanko formą, nėra vienareikšmiškai aišku, koks jis yra idealus ir rekomenduojamas konkrečiai žaidėjų grupei. Daugelis lankų yra klasikinės „kiaušinio“ formos. Kiek paprasčiau yra kalbėti apie teniso raketės lanko dydį. Jis nurodomas centimetrais ir kvadratiniais coliais ir nurodo paviršiaus plotą. Atsako už smūgio stiprumą ir tikslumą.

Skiriami trys pagrindiniai teniso raketės lanko dydžiai:

1. Midsize (mažas) – 85–93 kv. colių.

2. Midplus (vidutinis) – 94–103 kv. colių.

3. Oversize (didelis) – didesnė nei 104 kv. colių.

 Kuo didesnis lankas, tuo didesnė bus smūgio jėga. Todėl žaidėjas privalės įdėti mažiau jėgų, kad atmuštų kamuoliuką į kitą aikštelės pusę. Be to, raketės su didesniu lanku turi didesnį sweetspot`ą, t. y. taiklaus pataikymo plotą. Raketė su mažesnius lanku smūgiuoja į kamuoliuką mažesne jėga, todėl žaidėjas turi įdėti daugiau jėgos į kiekvieną smūgį. Tačiau tokia raketė užtikrina daug daugiau kamuolio kontrolės ir tikslių smūgių.

   Svarbu:

1. Pradedantieji turėtų atkreipti dėmesį į lankus nuo 660 m2 (102 kv. colių).

2. Kiek pažengusiems žaidėjams rekomenduojama rinktis 645–690 m2 (100–107 kv. colių) teniso raketę.

3. Pažengę tenisininkai paprastai jau žino savo poreikius ir išmano, ką rinktis, bet rekomenduojama rinkti 645 m2 (100 kv. colių) ir mažesnes raketes.

 

Kotas yra teniso raketės rankena, kurią žaidėjas laiko rankoje. Koto dydį lemia jo...daugiau

Kotas yra teniso raketės rankena, kurią žaidėjas laiko rankoje. Koto dydį lemia jo perimetras. Tik pradėjus žaisti tenisą, dažnai sunku pasirinkti tinkamą teniso raketės koto dydį. Žemiau siūlome šios problemos sprendimą. 

Teniso raketės koto dydžiai žymimi dviem būdais – amerikietišku ir europietišku.

 amerikietiškas žymėjimase

[coliai / ≈ cm]

europietiškas žymėjimas
4 / ≈ 10   0
4 1/8 / ≈ 10,4 1
4 1/4 / ≈ 10,8 2
4 3/8 / ≈ 11 3
4 1/2 / ≈ 11,4 4
4 5/8 / ≈ 11,8 5

Ant teniso rakečių nerasite žymėjimų centimetrais. Ruošdami šią medžiagą, colius perskaičiavome centimetrais, kad padėtume Jums išrinkti tinkamą kotą. Jums tai padės, jeigu neturite galimybės paimti raketės į rankas, pavyzdžiui, kai planuojate teniso raketę įsigyti internetinėje parduotuvėje.

Paprastai koto dydis nurodomas kojelės apačioje. Koto dydis yra labai svarbus, tačiau priešingai nei raketės lanko dydis, ne todėl, kad pasirinkę skirtingus kotų dydžius, pasieksite skirtingų žaidimo rezultatų. Koto perimetras turi tiksliai atitikti žaidėjo rankos dydį, nes tik tada jis gali būti tikras, kad jo gniaužtas bus tvirtas, raketė rankoje išliks stabili, o riešas nebus apkrautas.

Pirmas būdas, pagal kurį galime nustatyti, ar teniso raketė yra tinkama, yra matavimas liniuote (neturint teniso raketės).

1. Ištieskite plaštaką ir išmatuokite atstumą nuo jos centro iki bevardžio piršto galiuko.
2. Gautą rezultatą (centimetrais) palyginkite su pateikta dydžių lentele ir išsirinkite koto dydį.

 

Antras būdas naudingas tada, kai būtina išsirinkti iš kelių skirtingo dydžio rakečių kotų. Jei neturite savo teniso raketės, visada galite pasinaudoti draugo rakete ir pažiūrėti, ar jo raketės koto dydis tiktų ir Jums

1. Paimkite teniso raketę taip, kaip parodyta nuotraukoje.
2. Jeigu kitos rankos smilius tiksliai telpa į tarpelį tarp nykščio pakylos ir pirštų galiukų, reiškia, kad kotas yra tinkamo dydžio.
3. Jeigu tarpelyje tarp nykščio pakylos ir pirštų galiukų lieka nemažai laisvo ploto, reiškia, kad kotas yra per didelis ir rekomenduojama rinktis mažesnio perimetro kotą.
4. Jeigu smilius netelpa į tarpelį tarp nykščio pakylos ir pirštų galiukų, reiškia, kad kotas yra per mažas ir rekomenduojama rinktis didesnio perimetro kotą.

Jūs pateikiate užsakymą ES registruotos įmonės vardu, todėl mūsų parduotuvėje kainos Jūsų užsakymui rodomos be PVM. Atlikę užsakymą, kartu su prekėmis gausite sąskaitą-faktūrą su priskaičiuotu 0% PVM.